background img

The New Stuff

Haatchi & Owen Howkins


İngiltere’de yaşayan 8 yaşındaki Owen Howkins nadir görülen Schwartz - Jampel Sendromu adındaki bir kas hastalığına yakalandı. Owenin hareket kabiliyetini engelleyen ve yüzünde ödemler oluşmasına sebep olan bu hastalıktan ötürü, Owen uzun bir süredir diğer insanların arasına girmeye çekiniyor, iletişim kurmaktan kaçınıyor ve okula başladığından beri ise diğer çocuklardan 'farklı' olduğundan dolayı iyice içine kapanarak dışarı çıkmayı red etmeye başlamış.

'Sokağa' çıkma korkusu olan Owen'in hayatı ailesinin Ingilterenin R.S.P.C.A. derneği tarafından kurtarılan ve Facebook üzerinden yuva arayan Haatchi adlı 3 bacaklı engelli bir Anadolu Çoban köpeği yavrusunu evlat edinme kararı almasıyla tamamen değişti.

Haatchi bundan yaklaşık 10 ay kadar önce bir demiryoluna 'bağlı' olarak bulunmuş ve üstünden tren geçmesinden dolayı bacağı ile kuyruğunu kaybetmiş. Yaşaması bile mucize olarak görülen Haatchi bu sefer de Owen'in hayatında bir mucize olmuş.

Haatchi Owen'in hayatına girer girmez aralarında çok özel bir bağ oluşmuş. O güne kadar 'yabancılardan' korkan ve çekinen Owen Haatchi ile birlikte dışarı çıkmaya başlamış, hatta terapilerine bile Haatchi ile birlikte gitmeye başlamış.

Artık Owen gördüğü herkese Haatchi’yi anlatıyor ve onunla köpek şovlarına katılıyor. Ailesi Haatchi'nin oğulları için olabilecek 'en iyi ilaç' olduğunu söylüyor.

Owen'a olumlu etkisinden dolayı Uluslararası Hayvan Yardımlaşma Vakfı tarafından yılın köpeği ödülünü alan Haatchi, ayrıca şu an 'terapi köpeği' olarak eğitimini tamamlıyarak, hem Irak ve Afganistanda yaralanan askerlerin, hemde ölümcül hastalıkları olan çocukların terapisinde destek olmak üzere sık sık hastane ziyaretlerine başlayarak başka insanlara yaşam sevgisi aşılayarak hayatlarını değiştirmeye devam ediyor.

Haatchi'nin Facebook sayfası: https://www.facebook.com/Haatchi


0 yorum :

Yorum Gönder

Popular Posts